U hebt besloten om de uitdaging aan te gaan en u eigen activiteit te beginnen. In de weidse wereld van het ondernemerschap is het normaal dat u verloren bent en niet weet waar te beginnen. Hier zijn enkele ideeën die u kunnen helpen om aan de slag te gaan en u bij de belangrijke zaken te begeleiden waar u rekening mee moet houden bij het starten van uw bedrijf.

business1) Een goede accountant opzoeken

Een van de eerste stappen is het zoeken naar een accountant die geschikt is voor uw bedrijf en budget. Hij is uw rechterman en zal u kunnen bijstaan bij het opstarten van uw project door u belangrijke informatie te verstrekken, zoals de specifieke fiscale regels voor uw activiteit, of nog of het de voorkeur verdient om zich als een particulier of een bedrijf te vestigen.

De keuze om de diensten van de ene of de andere accountant in te schakelen is meestal gebaseerd op mond-tot-mondreclame of aanbevelingen. Bij TIP Integral bestaat een groot deel van onze klantenkring uit accountants en boekhoudskantoren.

Het is belangrijk om een echte vertrouwensrelatie met uw accountant op te bouwen. Wees op de hoogte van de door hem uitgevoerde handelingen en probeer deze te begrijpen. Als u echter een deel van uw boekhouding zelf wilt verwerken, kunt u met sommige boekhoudsoftware uw boekhouder toegang tot uw gegevens garanderen. Dit is met name het geval bij Integral software, door het concept van gemachtigde toegang.

2) Verwerven van goede beheersinstrumenten

Om zich te kunnen concentreren op de kern van uw bedrijf, is het belangrijk om een goede managementsoftware te hebben.

Het zal u met name helpen bij het beheer van uw voorraden, uw klantenbestand, uw boekhouding of uw facturatie. Maak uw leven gemakkelijker en kies voor een complete, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke beheersoftware. Integral beheersoftware stelt u in staat om uw bedrijf van A tot Z te beheren, van voorraadbeheer tot het opzetten van uw online winkel.

3) Zorg voor een back-up van uw gegevens

Zorg ervoor dat uw gegevens veilig in de software blijven zonder risico om hen te verlezen of beschadigen.

Hosting is een goede oplossing : het garandeert de toegangelijkheid van uw gegevens warrover u bent, op elk moment. Het voorkomt ook om uw gegevens te verliezen indien u een technische probleem met uw werkstation of lokale server ontmoet. Alle gegevens die in de Integral software ingevoerd zijn worden gehost op krachtige en veilige servers.

 

Deze tips zullen u helpen om te sterten in de beste omstandigheden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we zullen met plezier preciezer begeleiden door onze uitgebreide e-Business oplossing.