Inventaris- en voorraadbeheer

Goed beheer betekent een nauwkeurig voorraadbeheer. Veel bedrijven voeren een inventaris uit, hetzij eenmalig (bij een wijziging in de beheertool bijvoorbeeld en werken dan op basis van dagelijkse in- en uitgangen), hetzij een permanente inventaris.

Op deze manier is het gemakkelijker om op het einde van het jaar of op om elk moment een waardering van zijn voorraad te genereren op basis van verschillende formules, zoals de gewogen gemiddelde prijs, volgens de Lifo-, Fifo-methoden of andere beschikbare berekeningen.

Het is aan te raden om de jaarlijkse inventaris altijd met dezelfde berekeningswijze te blijven werken om voorraadvariaties te vermijden, die een impact hebben op de financiële resultaten. Maar zelfs als de softwaregegevens betrouwbaar zijn, kunnen er gedurende het jaar menselijke fouten, niet-conforme onderdelen, verliezen, diefstal, enz. optreden en daarom moeten er controles en correcties worden uitgevoerd.

Een software om voorraadbeheer te vergemakkelijken: tijdwinst en efficiënter beheer.

Handmatig en zonder de juiste hulpmiddelen een inventaris opmaken wordt een lange en ingewikkelde taak. De oplossing ? Plan meer regelmatiger controles in de loop van het jaar, waardoor de bron van fouten kan worden opgespoord of de werkwijze kan worden geoptimaliseerd. Hoe ?

Dankzij het gebruik van mobiele barcodelezers beheert u uw voorraadbeheer met real-time, mobiel en nauwkeurig inzicht, om bestellingen uit te voeren waar producten en klanten zich ook bevinden. De voorraadbeheeroplossing van Integral geeft u een duidelijk overzicht van de beschikbare artikelen, hun locatie en prijs.

Integral maakt gebruik van mobiele apparaten die rechtstreeks verbonden zijn met het wifi-netwerk van de klant of, voor sommige modellen, via een 4G mobiele verbinding. De fabrikant Datalogic biedt een gamma toestellen aan dat voor alle toepassingen en budgetten toegankelijk is.

Deze apparaten kunnen zowel in de winkel voor de verkoop worden gebruikt, om steekproefcontroles uit te voeren op een reeks producten of van een bepaalde opslagruimte of nog om de jaarlijkse inventarisatie te versnellen en te vergemakkelijken.

INTEGRAL SCANNER is nu beschikbaar en compatibel met Datalogic-modellen met Android.

Aarzel niet om contact met onze teams op te nemen voor meer informatie over de mogelijkheden van het gebruik van draagbare toestellen in combinatie met de Integral beheersoftware.