Een e-shop openen in 2018 lijkt iets heel belangrijk en strikt noodzakelijk om uw business te boosten.

Inderdaad in 2017 hebben de belgen 5,8 miljard euro online uitgegeven. Dat is een verhoging van 17% vergeleken met 2016. Er is vandaag de dag 20 480 online shops in België.

Toch moet u weten dat een online shop openen is niet zo gemakkelijk. U moet inderdaad veel voorbereidingswerk op voorhand doen. Daarover zijn er verschillende dingen na te denken : op welke manier zullen uw producten voorgesteld worden? Hoe zullen de betaling en de leveringen gebeuren? Welke stijl zal uw nieuwe verkoopskanaal hebben ? De opstelling van een e-shop vraagt veel energie en werk.

Ouvrir son commerce en ligne

Daarom hebben we voor u 5 noodzakelijke elementen samengesteld waarover er moet worden nagedacht alvorens uw e-shop te openen. Laten we deze samen doorgaan :

Classificatie van de producten

U moet grondig aan de structuur nadenken dat u aan uw producten zal geven. Welke categorieën moet u creëren ? In welke volgorde ? De bedoeling is dat de gebruiker gemakkelijk kan vinden wat hij aan het zoeken is. Denk ook daarover aan simpele sleutelwoorden om het zoekwerk van de klant te vergemakkelijken.

Mooie foto’s kiezen

Foto’s zijn heel belangrijk op een e-shop. Vooral door het feit dat de klanten niet ter plaats kunnen zijn en geen concrete ervaring van de producten hebben. De beste oplossing daarvoor is representatieve foto’s van het product op de e-shop te plaatsen. Aarzel niet meerdere te kiezen, met een goede licht en van goede kwaliteit. Uw e-shop moet professioneel voelen.

Een goede betalingswijze kiezen

Voordat u een e-shop opent, neem voldoende informatie over de verschillende betalingsmogelijkheden. Kies voor een vertrouwelijke partner dat u kan contacteren indien u vragen of problemen hebt. Denk altijd aan uw klanten : welke betalingswijzen verkiezen ze ? Het is heel belangrijk om dit soort info op voorhand te kennen zodat u de beste klantervaring kan aanbieden.

De leveringen organiseren

Hoe zullen de leveringen gebeuren ? Vergeet niet om de tarieven van de portokosten aan te passen en om alle dit informatie duidelijk genoeg voor de klant te maken . Er bestaan veel verschillende partners om uw levering uit te voeren, kijk de verschillende voorwaarden et maak de beste keuze voor uw business.

Promotie van uw e-shop

De mensen moeten weten dat uw e-shop bestaat. Daaroover is communicatie onvermijdelijk en moet nauwkeurig voorbereid worden. Aarzel niet contact met meerdere specialisten op te nemen die u zullen kunnen helpen in het opstellen van een echte marketingstrategie.

U hebt het goed begrepen : het inzetten van een e-shop is een echte advontuur. Voorbereiding en profesionele partners zijn keyelementen om succes te bereiken. Ontdek de complete e-Business oplossing van Integral : een toezicht van A tot Z in het inzetten van uw e-shop, met geschikte opleiding voor iedereen. Neem contact met ons op !